Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced B-rijbewijs en 35kW A2-rijbewijs (2024)

Test: Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced (2019)

Elk jaar als ik eind december de statistieken bekijk van de meest gelezen reviews op Startersmotor.nl, staat al jaren het testverslag van de Piaggio MP3 400 LT bovenaan.Is de MP3 dan zo geliefd bij motorrijders? Niet bepaald; het zijn de automobilisten die via een zoekactie op Google naar informatie over de Piaggio MP3, op de website terecht komen. Er zijn in Nederland veel meer automobilisten dan motorrijders, dus dat verklaart het iets hogere aantal hits ten opzichte van andere motortests.Tijd om na een jaar of negen maar eens te kijken hoe het gaat met de MP3 van Piaggio en te zien of dit verslag net zo goed gelezen zal worden als dat van de 400cc.Het is dat ook dat ik voor de eerste keer bij de importeur (Piaggio Vespa B.V.) in Breda binnenkom, om een Piaggio op te halen. De getestte Piaggio Beverly 350 had ik namelijk opgehaaldbij Pronto Scooters in Amersfoort, omdat de importeur daarvan dit jaar geen demo gehad. Die hebben ze alleen van echt nieuwe modellen op de markt. Komt dat even goed uitdat er sinds dit jaar drie varianten van de MP3 500 HPE zijn uitgekomen! Bij de importeur staat de MP3 500 HPE Sport Advanced voor mij klaar en die mag ik een week meenemen.HPE staat overigens voor 'High Power Engine', aangezien de MP3's dit jaar met meer vermogen zijn voorzien. De Piaggio MP3 mag je rijden met het B-rijbewijs,mits je deze voor 19 januari 2013 hebt gehaald. Heb je dat niet, dan heb je minimaal een A2-rijbewijs of A-rijbewijs nodig om er op te mogen rijden.

Ondanks dat ik naast mijn autorijbewijs ook het motorrijbewijs heb, zal er waarschijnlijk geen motorrijder zijn die kiest voor een MP3. Daarom zal ik proberen de MP3 500 HPE te rijden als eenautomobilist en zo ook proberen te redeneren. De reden dat je een MP3 koopt zonder motorrijbewijs is omdat je een beetje wil proeven wat het is om te motorrijdenof je koopt 'm omdat je de files helemaal zat bent en ook er tussendoor wilt rijden om eerder thuis te zijn en meer tijd te hebben om te genieten van het leven. Je staat immersal genoeg in de file en als je de reistijd flink kan verkorten, koop je als het ware met de aanschaf van een MP3 500, extra vrijheid.Niet alleen dat, ook parkeren gaat zo veel makkelijker dan met de auto. Waar je met de auto soms echt heel lang bezig bent om een plekje te vinden, zet je deMP3 in de buurt van de deur neer. Vaak zelfs zonder idioot hoge parkeerkosten. Wel even de lokale APV controleren. Mag het wel, zorg er dan wel voor datvoetgangers en rolstoelen niet geblokkeerd worden, anders vang je een boete.Mocht je je trouwens afvragen waar MP3 voor staat, het heeft niets met het digitale muziekbestandstype te maken, maar het staat voor 'Moto Piaggio a 3 ruote'. Of wel'Piaggio motorfiets met 3 wielen'. Van de MP3 500cc HPE bestaan drie varianten, de Business, Sport en Sport Advanced. Wij nemen de laatste en duurste van de drie mee.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Piaggio MP3 500 is de laatste jaren niet fors gewijzigd. Het heeft nog steeds de bekende look van twee wielen aan de voorzijde metdaarboven een grill, twee losse koplampen en daar weer bovenop een flinke ruit. Het is qua uiterlijk geen nekkendraaier en oogt ook niet agressief. Maar dat ismet motorscooters over het algemeen zo. De MP3 heeft een vrij neutrale look. Heel eerlijk gezegd kan ik er niet verliefd op worden, maar dat is ook niet het doel van de Piaggio MP3.Functie boven vorm, in dit geval. Je kan er wel mooi mee tussen de files door en bijna overal parkeren waar je wilt. Die mooie sportwagen waar mensen wel naarkijken, staat mooi vast in de file terwijl jij er, met gemak en een grote glimlach, langs stuurt.Vergeleken met de 400 uit mijn eerdere test is wel de achterbak verdwenen. De zithouding op de MP3 500 is rechtop en het riante en brede zadel, met rugsteuntjevoor de bestuurder, voelt wat stevig aan maar geeft ook na een lange rit geen pijn aan de billen. Ook de passagier zit vorstelijk met een breed zadel meteveneens een rugsteun. Onder het zadel is er een zee van ruimte om spullen in kwijt te kunnen. Zelfs mijn systeemhelm past met gemak onder het zadel,daar waar bij veel motorscooters een systeemhelm vaak niet past. Handig is daarbij het lampje onder het zadel, dat hebben niet alle motorscooters.Met mijn 1.80m kan ik met beide voeten prima aan de grond en tijdens het rijden heb ik nog 8 centimeter over tussen mijn knieën en de voorkap. Jammer genoeg kan je je voeten naast de tunnel (met benzinetank) maar op één manier kwijt, daar waar je vaak bij grotere motorscooters nog jevoeten naar voren kan plaatsen in de relaxmode. Dat heeft alles te maken met de twee wielen aan de voorzijde, die nemen nu de plek daarvoor in. Is dat heel erg? Nee, absoluut niet,maar even de benen strekken moet dan naar buiten toe.

De ruit kan ik prima overheen kijken en zorgt er voor dat er minder regen op mij terecht komt. Ook op de snelweg zit je daar mooi mee uit de wind.De MP3 500 kan je parkeren zonder standaard uit te klappen. Door de voorwielophanging of wel voortrein te blokkeren, blijft deze rechtop staan. Wel is het handig om dan de parkeerremaan te trekken, die je terug kan vinden in voorkap, boven de tunnel/tank. Andere opties met parkeren zijn dus de genoemde zijstandaard (jiffy) of middenbok.Naast de uitgebreide co*ckpit die ik hieronder verder zal specificeren, bevinden zich onder het stuur nog een aantal knoppen. Niet allemaal zijn ze in gebruik,dus het lijkt erop dat de MP3 500 nog te upgraden is. Onder het stuur de knop voor de achteruitversnelling (daarover later meer), het in- en uitschakelenvan ASR (tractiecontrole), het ontgrendelen van het zadel en een schuif voor de dagrijverlichting. Er blijven dan nog drie ongebruikte knoppen over.Wie weet wat je daar aan kan koppelen mag dit onderaan bij het commentaar laten weten.Onder de knoppen nog een handige uitklapbare tassenhaak, net als bij de Beverly 350. De MP3 500 is gelukkig voorzien van een normale sleutel in plaatsvan een keyless-start en bij de MP3 500 krijg je een sleutelhanger waarmee je op afstand het zadel kan ontgrendelen en de MP3 de LED-knipperlichten kan laten knipperenom 'm te herkennen tussen de vele andere motorscooters. In Nederland geen issue om 'm terug te vinden, in de landen van Zuid-Europa wel degelijk.

Optioneel is een topkoffer van het merk SHAD, welke kan worden gespoten in de kleur van de MP3. In de meeste foto's zie je 'm niet terug vanwege hetsimpele feit dat de motorscooter door de topkoffer op de snelweg bij snelheden boven 120 km/u onstabiel voelt. Dit laatste is niet vreemd op motoren bij hoge snelheden met een topkoffer gemonteerd, maar gezien er meer dan voldoende ruimte onder het zadel aanwezig was en ik wel hou van een beetje doorrijden, heb ik 'm er af gelaten. Onderaan bij de foto's tref je wel een aantal foto's met topkoffer terug.Op de topkoffer zit wel een extra rugsteun voor de passagier. Die moet met de rugsteun van het zadel en die op de koffer toch wel heerlijk zitten. Overigens zit je niet vast aan SHAD,het is ook mogelijk om er zelf een koffer van bijvoorbeeld Givi of elk ander merk op te monteren.

MP3 co*ckpit

De co*ckpit op de MP3 500 is groot maar overzichtelijk. Twee analoge tellers, in het midden een LCD-display en daar onder en boven een aantal waarschuwingslampjes.De linkerteller bevat zowel de analoge snelheidsmeter (in KMH en MPH) en analoge brandstofmeter. In de rechterteller tref je een analoge toerenteller aanen daaronder de meter voor de koelvloeistoftemperatuur. In het midden het LCD-display met onder andere kilometerstand, tripmeters, brandstofverbruik, klok,buitentemperatuur, maximale bereikte snelheid, brandstofmapping (standard/eco) etc. De waarschuwingslampjes onderaan omvatten informatie over de voortrein, de handrem en dagrijverlichting.Aan de bovenzijde nog een aantal waarschuwingslampjes en knipperlichtindicator, grootlichtindicator etc. Meer dan genoeg lampjes en tellertjes om op te letten,maar al met al erg overzichtelijk, ook al klinkt het niet zo.

De co*ckpit is nog uit te bouwen met het optionele Piaggio PMP, Piaggio Multimedia Platform 2.0, waarmee je je smartphone in een houder kan doen envia bluetooth verbinding maakt met de MP3. Deze kan veel meer gegevens tonen van het motorblok en de voortrein, dan de standaard co*ckpit doet.De dealer kan je hier meer informatie over geven, maar op het YouTube-filmpje van Piaggio zelf, is ook al redelijk wat te zien.Het filmpje is al 5 jaar oud, dus Piaggio heeft het mogelijk al verder geoptimaliseerd. De demo van Piaggio was hier niet mee uitgerust, waardoor ik het helaas niet heb kunnen testen.Extra kosten vallen overigens mee, het TFT-display van de BMW C400X met extra informatie kost een berg meer.

Rijeigenschappen en het motorblok: extra pk's

Het motorblok van de MP3 500 is dit jaar krachtiger dan voorgaande jaren. Vandaar ook 'HPE' achter de cilinderinhoud. HPE staat voor High Power Engine.Waar de MP3 500 voor de komst van het HPE-Masterblok het eerst nog mocht doen met een ééncilinder viertakt 493cc blok met 29.3kW (40.1 pk) vermogen bij 7.250 tpm en 45,50 Nm koppel bij 5.000 tpm, mag deze MP3 500 HPE het doen met ongeveer 10% meer vermogen. De cilinderinhoud blijft gelijk, maar het blok levert 3,2 kW (4,3 pk) meer vermogen en 2 Nm meer koppel.Dan kom je dus uit op 32,5kW (44,2 pk) vermogen bij 7.750 tpm en 47,5 Nm bij 5.500 tpm. Genoeg pit om je door het verkeer te bewegen.Met een gewone motorfiets ben je met deze cijfers behoorlijk vlot van zijn plaats, maar door het hoge gewicht van de Piaggio MP3, 282 kilo, ben je minder sneldan een Kawasaki Ninja 250. Dit heb ik uit eerste hand mogen ervaren, want het lukte mij niet om een Ninja 250 in te halen binnendoor. Dat zal voor een motorrijder misschien wat tegenvallen, maar eigenlijk is dit voor een automobilist met gemiddelde ervaring helemaal niet zo erg. De MP3 500 is nog steeds vlot weg bij de verkeerslichtenen omdat je niet hoeft te schakelen, ontstaat er alleen maar een grotere afstand tussen jou en de auto's achter je. Het grote voordeel van rijden op een MP3 in plaatsvan dat je in de auto zit, is dat je de files voorbij kan in de stad en op de snelweg en daar heb je helemaal geen vermogen voor nodig, want dat gaat zelfsgoed met 150cc. Qua gevoel van optrekken kan je het vergelijken met een 1.2 liter benzineauto.

Het blok loopt mooi rond en trilt alleen iets bij stationair toerental. Draai je het gas open, dan zoeft de MP3 er vandoor en voor je het weet zit je vaakal boven de snelheidslimiet. Zeker in de stad is het oppassen geblazen, omdat je in een mum van tijd op de 70 km/u zit. Dat heb je nu eenmaal wat sneller meteen automaat. Op motorscooters met twee wielen hetzelfde 'probleem'. Je gaat al snel te hard.Met de twee wielen aan de voorzijde, stuurt de MP3 500 heel erg stabiel. Gaten of oneffenheden in het wegdek? Maakt de MP3 weinig uit, diestuurt je er zo overheen, waarbij de vering mag uitzoeken wat het doet. Bij de verkeerslichten ben je vaak als eerste weg (tenzij iemand echt het gas in trapt) en ook de acceleratie van 50 naar 80km/u is dik in orde.Het is met twee wielen rijden wel even wennen, zeker als je iets op de weg wil ontwijken. Dan moet je er soms echt omheen, waar je met een motor met twee wielen smaller bent.Of je hebt iets ontweken door het tussen de twee voorwielen heen te laten gaan en dan vergeet je nog even dat je achterwiel er vol overheen gaat. Bijvoorbeeld een doodgereden beest op de weg. Ondanks de verhoogde stabiliteit kan je nog steeds onderuit gaan, dus het blijft opletten. Fouten maken zonder in de problemen te komen kan heel goed op de MP3, maar maak je het te bont dan helpen soms twee wielen aan de voorzijde ook niet. De MP3 stuurt in elk geval prettig en bochtjes kan je dan ook lekker hard induiken. Hoe beterje de MP3 leert kennen, hoe harder je dit elke keer kan doen.

De voortrein kan je vastzetten zodra je onder de 20km/u zit en geen gas meer geeft. Handig voor bij het verkeerslicht. Activeer je dit, let dan wel op dat het stuurrecht staat als je nog rolt, want anders rol je zo naar links of rechts van je strook af. Bijsturen gaat dan lastig. Het is een beetje een kwestie van wennen. Zodra je gas geeft, hoor je een waarschuwingspiepjeen is direct de blokkade van de voortrein af.Van 0 naar 100 km/u gaat in 11,4 seconden. Dat is niet heel erg snel, maar de meeste winst kan je halen in de stad en juist onderin is het blok vlot genoeg omveel verkeer voor te blijven. In 8 seconden zit je op 80 km/u. Met de MP3 500 kan je prima cruisen op de snelweg en dat kan gerust met 120-130 km/u, afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. De ruit is hoog genoeg om veel wind tegen te houden en voor mijn 1.80m lengte net genoeg om qua turbulentie niet teveel herrie te maken. In de zomer is het welprettig om de ruit te verwijderen of te vervangen voor een lagere. Zo krijg je meer frisse lucht op warme dagen.De topsnelheid ligt op 165 km/u, wat op de GPS 157km/u is. Door de kleine wielen verdwijnt dan wel de stabiliteit en zou ik het persoonlijk afraden om die snelheidte rijden. Heb je de topkoffer achterop, dan begint het al onstabiel te worden boven de 120 a 130 km/u. Maar dat is ook niet zo gek, veel kofferfabrikanten raden sterkaf om harder dan 120 km/u te rijden. Overigens heb ik de topsnelheid gereden zonder topkoffer, anders had ik het niet eens in mijn hoofd gehaald om dat met koffer te doen.

De MP3 500 is voorzien van ride-by-wire, waardoor je kan kiezen uit twee mappings; STANDARD en ECO. In ECO-mode trekt de MP3 nog een stuk rustiger op, wat zeker zal schelen in verbruik. Ook grijpt ASR (tractiecontrole) eerder in dan bij de standaard mapping.Het is echter veiliger om gewoon de normale mapping te blijven gebruiken, mocht je even vermogen nodig hebben in een gevaarlijke situatie.Het verbruik is wat lastig te meten, bij het tanken is het moeilijk elke keer de tank precies hetzelfdeaf te vullen. Ik kan het getal van de boordcomputer wel doorgeven, maar deze klopt vaak niet. Ik reken het altijd zelf uit bij de pomp. Ik heb 1 op 17 gezien bij flink gassen op de snelweg, maar ook 1 op 23 bij rustiger aan doen met een mix van snelweg en binnendoor. Niet bijzonder zuinig, maar nog altijd zuiniger dan veel auto's.Waar de MP3 500 het voorheen met een 12 liter tank mocht doen, is deze vergroot naar 13,2 liter. Met een verbruik van 1 op 23 moet het toch mogelijk zijn om300 kilometer op een tank te kunnen rijden.

Sinds dit jaar zit er ook een achteruitversnelling op de MP3 500. Op de website van Piaggio zou alleen de Sport Advanced dit hebben. De andere twee modellenheb ik niet kunnen zien, dus dit kan ik niet bevestigen. Handig om 'm met achteruitversnelling ingeschakeld uit de garage te halen. Gemak dient de mens. Het is een leuke feature, maar geen dealbreaker als het er niet op zou zitten.Om gebruik te maken van de achteruitversnelling, zet je de knop onder het stuur om in de achteruitstand en kan je naar achter rollen door de startknop in te drukken en ingedrukt te houden.Dit werkt dus met behulp van de startmotor en accu en daarbij heb je een maximale snelheid van 2 km/u. Je mag dit maximaal 20 seconden per keer gebruiken, omdathet nogal een hoge tol eist van de accu. Overigens hoef je niet per se de voortrein geblokkeerd te hebben, dit kan ook met de voorwielen 'los'.

Het grote voordeel blijft dat je als automobilist op een MP3 mooi tussen alle andere auto's door kan om de file makkelijk voorbij te kunnen of in de stad vooraan te staan bij het verkeerslicht. De MP3 500 is vrij breed, waardoor je wel even mag oefenen om tussen de auto's door te rijden. Sowieso is het handigom een paar motorrijlessen te nemen als je een MP3 koopt. Voorheen verplicht, of dit nu nog zo is... waarschijnlijk niet. Ook is er nog een 300cc-variant vande MP3 die net even wat kleiner is dan de 500. Deze kan makkelijker overal tussendoor, maar heeft weer als nadeel dat deze op de snelweg minder vermogen heeft.Voor het onderhoud mag de MP3 500 elke 10.000 km verse olie en een v-snaar, kleppen mogen elke 20.000 km gecontroleerd worden. Dat is vaker dan bij een auto, maar het blok is ook kleiner en van het blok zal elke rit ook meer worden gevraagd dan bij een auto. Er zijn genoeg mensen die het extra onderhoud voor lief nemen in ruil voor eerder thuis zijn en meer vrije tijd over hebben voor leuke dingen.

Banden, remmen en vering

De MP3 500 Sport Advanced staat op Michelin City Grip banden met aan de voorkant twee aluminium 13" velgen met daarom heen banden met maat 110/70-13, het achterwiel is een 14" aluminium velg met een band er omheen met bandenmaat 140/70-14. De banden van Michelin zijn een goede keus en geven veel grip op het asfalt, of het nu droog is of nat.Goede grip geeft goed vertrouwen en dat stuurt zo veel prettiger dan een motorscooter op goedkope bandjes die op nat wegdek bij de eerste de beste bocht al een glijder maakt.Door de kleinere voorwielen is de MP3 op hogere snelheid wel wat minder stabiel, maar dan praat je eigenlijk over snelheden boven de 130km/u.

De vering op de MP3 is aan de voorzijde een electro-hydraulisch vering/blokkeersysteem met een veerweg van 85 mm. Deze is niet instelbaar. De vering is wat stug afgesteld, maar filtert veel oneffenheden prima weg.De rode dubbele achterveren van Kayaba aan de achterzijde, alleen gemonteerd op de Sport en Sport Advanced, hebben een veerweg van 108mm en zijn in vier standen instelbaar. Ook past de vering automatisch de veervoorspanning constant aan.

Met een motorscooter van 282 kilo rijklaar, moet je wel goede remmen hebben om de boel tijdig stil te kunnen laten staan en daar is Piaggio prima in geslaagd.Aan de voorkant op beide wielen een 258 mm wave-remschijf, de achterzijde mag het doen met een 240 mm remschijf. Bij die 282 kilo heb ik niet eens het gewicht vanbestuurder, eventuele passagier en spullen onder het zadel of de koffer meegerekend. Er moet dus nog wel weer gewicht worden gestopt. De remmen voldoen daar inuitstekend. Het remt gewoon goed, geen verbetering daarin nodig. Daarbij ook nog eens ABS, dus bij een schrikreactie blokkeert niet direct de hele boel. Je kan of remmen met de hendels of met het voetpedaal bij je rechtervoet. Als je tijdens het remmen met de hendels ook het voetpedaal indrukt, rem je niet nogharder, maar worden de hendels teruggeduwd en pakt de voetrem het verder op. De voetrem is eigenlijk een combinatie van de drie remschijven. Wat remt krachtiger, voetof hendels? In mijn belevenis de voetrem, maar handiger zijn de remmen aan het stuur en ook die sturen drie remschijven aan.

Conclusie

De Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced is een fijne motorscooter voor de automobilist. Zonder A-rijbewijs toch fluitend langs de files en in een stad metparkeerproblemen is er nog altijd ruimte voor een MP3. Niet meer lang zoeken naar een parkeerplaats.De automaat en de twee voorwielen maken het een stabiel en goed te besturen voertuig en als extra heb je meer dan voldoende ruimte om spullen onder het zadelof in de optionele topkoffer mee te nemen. De achteruitversnelling, sinds dit jaar, maakt het extra makkelijk om de MP3 te verplaatsen.

Verder zijn de remmen met ABS uitstekend, is er meer zekerheid dankzij tractiecontrole en door de hogere ruit is er nooit echt last van winddruk of echte turbulentie. Elke rit is dus weer een comfortabele en plezierige rit. Een stoer uiterlijk heeft de MP3 500 niet, maar de praktische kant van de MP3 500 HPE is enorm. Daarnaast kan het net even de stap zijn om van een driewielige motorscooter over te stappen naar een gewone motor of gewone motorscooter met meer vermogen.De prijs is echter best stevig en ongeveer gelijk aan dat van een kleine stadsauto, maar het bespaart je wel de kosten om een motorrijbewijs te halen (mits je het B-rijbewijs voor 19 januari 2013 hebt gehaald) en parkeerkosten kunnen mogelijk vervallen. Een andere goede optie is om toch te gaan voor het motorrijbewijs en dan een Piaggio Beverly 350 te kopen, daarop is files bestrijden écht een feest. Maar dat zeg ik, als motorrijder. Met de weer toenemende filedruk in 2019, lijkt mij de keus om op deze MP3 te stappen een stukje groter en met maar een kleinpercentage overstappers neemt de filedruk met tientallen procenten af. In de file in de auto of zonder problemen er tussendoor op de motorscooter.. keuzes, keuzes.

De MP3 500 HPE Sport Advanced is verkrijgbaar voor € 13.279,- en te krijgen in de kleuren Nero Opaco, Blu Opaco, Grigio Opaco en Oro Opaco. Met de laatste heb ik gereden. De MP3 Business kost € 12.079,- en de MP3 Sport kost € 12.479,-. Voor elk wat wils en is een 500cc wellicht te hoog gegrepen, de 300/350-modellen zijn wat kleineren hebben ook een lagere aanschafprijs tussen € 7.829,- en € 10.449,-.

Met dank aan Piaggio Nederland voor het beschikbaar stellen deze MP3 500 Sport Advanced. Meer informatie over de MP3-serie kan je vinden op de website van Piaggio.Vergeet absoluut niet de 50 foto's verder naar onder (onder de rode knop) te bekijken en natuurlijk beide video's (en meer op het YouTube-kanaal).

Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced B-rijbewijs en 35kW A2-rijbewijs (1) Stabiliteit, remmen, baggageruimte, geen motorrijbewijs nodig (als je B voor 19-1-2013 hebt), geen last meer van files, altijd een parkeerplek voor handen
Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced B-rijbewijs en 35kW A2-rijbewijs (2) Hoge gewicht, je zit in de stad snel boven de snelheidslimiet (maar dat is met alle motorscooters zo)
Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 493cc
Versnellingen CVT + achteruit
Vermogen/koppel 32,5kW (44,2pk) @ 7.750 tpm / 47,5 Nm @ 5.500 tpm
Gewicht 282 kg rijklaar
Tankinhoud 13,2 liter
Verbruik 1 op 23 rustig aan, 1 op 17 gas altijd open
Topsnelheid 165km/u (157 km/u op GPS)
Rijbewijs B (voor 19-1-2013), A2, A
Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced B-rijbewijs en 35kW A2-rijbewijs (3)


Piaggio MP3 500 HPE Sport Advanced B-rijbewijs en 35kW A2-rijbewijs (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6458

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.